GÖRÜNTÜLÜ

Mûşlular tarihi zaferi Abdullah Öcalan’a armağan etti

Zaferlerini Abdullah Öcalan’a armağan eden alandaki binlere seslenen Mûş Belediye Eşbaşkanları, “Biz bu şehri yarınlar için inşa edeceğiz. DEM Parti olarak bize yakışanı yapacağız” mesajını verdi.

MÛŞ'TA SEÇİM KUTLAMASI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mûş’ta belediyeyi kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Mûş halkı, dün seçim verilerinin açıklanmasıyla birlikte saatlerce sokaklarda sevinçlerini dile getirdi. Bugün de Mûş halkı ve eşbaşkanlar zaferlerini kutlamak için kent merkezinde bulunan Kobanê Meydanı’na akın etti. Yediden yetmişe herkesin yer aldığı kutlamada alan DEM Parti bayraklarıyla donatılırken kitle, zaferi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a armağan ettiklerini haykırdı. 

Seçimlerdeki hile ve sahte seçmenlere karşı Şirnex’te bir yaşlının “Sen nerelisin, konuş, sen nerelisin” şeklindeki tepkisini dövizlere yansıtan DEM Parti Gençlik Meclisi’nin “Bu zafer tecridi kıracak” dev pankartlarını meşalelerle açarak alana giriş yapmasını Mûş halkı, “Jin jiyan azadî” sloganıyla karşıladı.

Kutlamada konuşan DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz, “Kurdistan halkı 31 Mart’ta cevabını çok net verdi.  Başardık. Özgür Basın, gençler, kadınlar sokak sokak çalıştı. Kurdistan’da yürütülen kayyum politikalarına karşı Kürt halkının mesajı ve cevabı netti. Çünkü sizlerden korkuyorlar. Bizler, sizler bugün onlara izin vermedik. Bu zaferi demokrasi ve barış için cezaevlerinde haykıran ve mücadele yürüten yoldaşlarımıza armağan ediyoruz” dedi. 

Mûş Belediye Eşbaşkanı Tuba Sayılğan ise, Kürt anneleri, kadınlar ve gençler ile birlikte mücadeleyi yürüttüklerini belirterek şunları ekledi: “İradesini ortaya koyan tüm arkadaşlarımız bize bu tarihi zaferi yaşattığı için hepinize teşekkür ederim. Özellikle kadın arkadaşlara teşekkür ederim. Bu zafer halkın iradesinin zaferidir. Tarihi bir zafer kazandık. Hepimiz canla başla çalıştık ve bu başarı hepimizin başarısıdır. Şimdi bu sorumluluk bilinciyle bu şehri eni iyi şekilde yöneteceğiz. Bu şehri hep birlikte yaşam alanlarına dönüştüreceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız. Meydanlarda ne söylediysek şimdi de bu söylediğimiz şeylerin arkasındayız. Biz bu şehri yarınlar için inşa edeceğiz. Herkesin söz sahibi olduğu bir yönetim anlayışı ile yöneteceğiz. Bizi halk iradesine layık gördüğünüz için çok teşekkür ederiz. Yolumuz açık olsun.”

‘DEM PARTİ OLARAK BİZE YAKIŞANI YAPACAĞIZ’

Eşbaşkan Sırrı Söylemez de, “Tüm Mûş halkını canı gönülden selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı. Söylemez, “Bu, hepimizin zaferidir. Bize umut olanlara umut olacağız. Sizler için demokratik bir anlayışı inşa etmek için geliyoruz ve bu anlayışla hareket edeceğiz. Bütün paraları halkımız için harcayacağız. Halkımız ne istiyorsa bizler onlar için çalışacağız. Hep birlikte halk iradesini daha güçlü bir yere taşımak için çalışacağız. Yerelden şeffaf ve eşit bir şekilde yürüteceğiz. Sizlerin desteği ile Mûş halkına layık olmaya çalışacağız. Mutlaka ekolojik bir yaşamı inşa edeceğiz. Doğayı yok edeni değil, yaşamın her alanında ekolojik bir yaşam modeli inşa edeceğiz. Biz Mûş halkını kucaklayacağız. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Ne olursa olsun eşit bir mücadele yürüteceğiz. Bu tarihi Mûş zaferini yaşatacağız. Halka ait olanı halka vermeye geldik. DEM Parti olarak bize yakışanı yapacağız” mesajını verdi.

Ardından kitle zılgıt, alkış, slogan ve şarkılarla halaya durdu.